LoVe

LoVe

Monday, July 26, 2010

~My LoVe~

"mengapa harus kau mengalah, pd dugaan kau menyerah, sedaya ku tadah gelisah, namun tanpamu aku rebah.. katakan ku masih di hati, walau helah tak ku peduli, asal lena tak dikejuti, kerna ku masih bermimpi lagi.. mungkin kau da berubah tdk spt dulu..mungkin dunia serba indah bila jauh dariku..nyatakanlah kekuranganku agar sempurna menghiasi hidup..serba kesepian tanpa belaianmu.."




masih lg hidup bersama kenangan2 dulu..
Afendi B. Abu Talib
..
masih lg nama ini tersimpan kemas dlm lipatan sejarah..tersemat jauh di lubuk hati yg dalam..dah sehabis daya aku cuba utk melupakannya..namun semakin aku cuba, semakin bayangannya dtg menghantui..lalu aku nekad, mendiamkan diri..menyepikan diri..lantas membawa diri..jauh..jauh ke dunia ciptaan ku sendiri..tp masih lg bersama kenangan2 dulu..masih lg aku yg dulu..masih lg aku yg sama..cuma yg membezakannya skrg hanyalah sekeping hati yg telah dilukai & dicalari..teringat kata2 si dia tika saat2 aku berduka dulu..

"senyum sikit..hah! kan manis 2.." =)

dan sekarang aku masih lg bisa tersenyum bila mengingatinya..walaupun hanya derita & air mata yg menemani di penghujung kisah cinta kami..tp aku lupakan semua itu..hanya mahu mengingati saat2 manisnya shj..masih lg menyimpan gambar2nya..masih lg menyimpan SMS2nya..masih lg mengingati saat pertemuan pertama..masih lg bersama memori wafer coklat bersama si dia..masih jua lg mengingati detik2 berjalan bersamanya hingga aku terjatuh longkang.. =)
masih lg mengingati time bufday aku yg ke-19..kami menjamu selera makan tengahari bersama kat DC..masih lg mengingati saat2 makan malam bersama di food court sec2..tomyam n milo kegemarannya..warna biru sentiasa menjadi pilihannya..segala2nya tentang dia..masih tersemat kukuh di hati..kerana dia adalah my Mr. Alien forever!! he give me the spirit to live in dis world to the fullest..walaupun skrg semua itu da berlalu..namun..aku tetap aku...
juz for you..Fendi...






rasa sakit & pilu ditinggalkan cinta masa lalu..menyebabkan aku xberani utk bercinta lg..kerana dikhuatiri bakal ditinggalkan..akibat drpd pengalaman2 sejak dr kecil..aku belajar erti 'kehilangan org yg tersayang'..oleh sbb itu..aku xberani melalukan something yg bole menyebabkan aku 'ditinggalkan' lg after that..

walaupun perpisahan aku dgn Fendi adalah permintaan dr kedua2 belah pihak..namun jauh di lubuk hati..aku pasrah..masih lg ingat saat2 terakhir itu..si dia berkata bahawasanya dia sedey tp dia redha dgn apa yg berlaku..berat...namun, mmg 2 la jalan terbaik sbb masing2 xnak komitmen dlm percintaan..yela, nak fokus study dulu kan..i know, i can live without him..but i can't live without my memories with him..antara lagu2 kenangan kami..










it's my life..so, i think it's okay for me to have a broken heart...=)

dulu..aku bisa duduk berjam2 memikirkan ttg satu hal..CINTA..skrg tdk ada lg yg kurasakan..tggal rasa sakit spt pisau yg mdada..lukanya begitu dalam..semua ini membuat aku bertanya, Tuhan..kenapa Kau berikan kekasih & sahabat yg akhirnya mengkhianatiku..membuat cinta & persahabtan tdk ada ertinya lg..percuma ku berlari, Tuhan..mungkin ku harus terbang..agar lepas dr semua ini..aku ingin melayang...

LALU MENGHILANG....

6 comments:

emotic pioner : said...

sabar yer.. u r strong girl.. hope u never give up

aLeXa iXora said...

thanx emotic pioner.. (n_n)

zulhilmi said...

hikmah mengiringi stiap kajadian

aLeXa iXora said...

yup..ade hikmah di sebaliknye~

Atiqah ab.Samad said...

be strong gurl~ chill ok...^^

aLeXa iXora said...

okay!!
i'm okay la~
(n_n)