LoVe

LoVe

Wednesday, February 22, 2012

the past

Dear Nadira,

the past is already past..


so, let's move on..
^_^


result

Assalamualaikum..

tak pernah kuduga..
tp mcm sudah dijangka..
1 paper itu...


akan failed..!!
fail, fail..!!
T___T

nak bersedih pun dah tak guna..
so, pasni kene la repeat paper ni ye..
harap2 nt bkn sekadar lulus, malah dpt A+ lg..
insyaAllah..


p/s: anda tidak akan gagal selagi anda mahu mencuba, anda hanya akan gagal sekiranya anda berhenti memcuba..berusahalah Nadira! ^_^


Sunday, February 19, 2012

seronoknya keje


Assalamualaikum..

keje lagi, yeay!!
seronoknya..
^_^


pinky habis..
haha~








thanx to Yarzar bcoz fon blackberrynya menjadi harta sy utk mengambil gambar sesuka hati..
hehehehe~

(n_n)

Saturday, February 18, 2012

jadi waitress pulak


Assalamualaikum..

sampai-sampai je kat kedai an, si Fiq suh Dira keje kat depan..
rupa-rupanya ada dua org pekerja baru kat dapur..
orite..!!
^_^

tp an, mlm ni Dira pi bedal pakai seluar track..
tetiba je nak pakai..haiyo~
tup2 kene jd waitress..
xpe la, pakai seluar apa tak penting..yg penting muka sentiasa comel time melayan customer..haha~

tak caye?
tgk la ni..comel kan sy ni..tul x? ^^
(haktuih..)


Dira dan Marya..


Dira dan Amy..


nak taw tak?
setelah diselidik, rupa-rupanya Dira la yg plg muda kat sini..
yg lain dah leh panggil akak-akak or abang-abang..
tp, xda la sampai nak panggil mcm 2 an..
papepon, sy bangga keje kat sini..yeah!!

(n_n)

Sunday, February 12, 2012

enjoy keje di kafe ini

Assalamualaikum..

Sudah dua minggu keje kat sini, sgt2 enjoy!!
kami da mcm 1 family..
berkerja dan bergelak ketawa bersama-sama.. ^^


hah, yg ni Max namanya..
punya kepakaran dlm membaiki pc dan laptop serta photographer handalan..hehe~





ni kak Marya..
dia pun wat part time kat sini jgk..
tp sebenarnya keje full timenya ialah designer yg berjaya.. ^^


masih lg Aizat si penjual ayam goreng..
maybe tak berpuas hati dgn jualan malam ni agaknya..huhu~



well, ni mmg keje si Zul yg suka menkandid sana sini..
haiyo~

so, be happy!!
^_^

Tuesday, February 7, 2012

keje lagi

Assalamualaikum..

okay, Dira sepatutnya keje Jumaat, Sabtu & Ahad je..
tp sbb smlm terkeje tetiba je kan, boss pun tanya la nak keje lg tak esok..
so, mmg Dira rela hati nak keje hari ni ye, bkn termakan ajakan kie lg ye..
hari ni Selasa, sepatotnya kedai tutup tp disebabkan cuti umum so bukak jela..


dah smlm si Zul kandid gambar Dira, so Dira pon kandid gambar dia balik..haha~



anak customer yg bulat dan comel..
Saiful namanya, weeee~



pepaham jela ae..
mmg keje part time Dira jgk amek gambar dia ni time dia nak masak..
hahaha~


Aizat, si penjual ayam goreng terlaris di i-city.. ^^



bersama Yarzar, pekerja Myanmar..
dia mmg suka mengorat Dira tiap-tiap hari..
sabor jelah~


u will regret..



Monday, February 6, 2012

keje time cuti umum

Assalamualaikum..

ini semua gara-gara termakan ajakan Kie utk keje hari ni..
yelah, Dira plak mmg bosan giler duk umah takdak watpe an..
tup-tup ramai giler pelanggan hari ni..
cuti umum sbb smlm Maulidur Rasul..
esoknya pulak cuti Thaipusam..
so, paham-paham jela an..



exceli, ni muka penat tahap gaban jgk la..
mana taknya, boss suruh hantar makanan ke depan je..
yg kat dapur tu pulak sibuk duk suh tolong2 kat dapur, jgn g ke depan..
so, Dira ni kan baik hati skit..
buat jela sume2 tuh, double task jgk la an..
sampai 1 tahap masa nak hantar makanan ke luar, 1 order tuh terjatuh telur matanya..
buleh plak si Kie, pi kutip balik telur tu letak balik atas piring tuh dgn gaya lawaknya ckp boleh pakai lagi ni hah..sengal!!
time hantar order 2 jgk la, Dira telah tertumpahkan sup yg agak panas jgk kat atas seluar pelanggan..mcm dlm TV je aku rasa babak ni..
tp nasib baik la incik customer ni tak melenting..
law tak, malu giler taktaw nak letak muka ni kat mana lg hah..
waaaaa!!
T____T


ni si Zul punya keje, pi kandid time Dira ngah bz bersihkan dapur..sengal!!




maaf la Kie..
ni mmg keje sy yea!! ^^

yg bestnya, setelah berpenat-penat ni..
Dira pi lepak kat Kolam Air Panas Selayang dgn Kie..
taktaw la nape tetiba jd rapat dgn mamat sengal ni..
(n_n)


Friday, February 3, 2012

D'taman Kafe

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, hari ni start keje part time kat D'taman kafe, i-city..
jemput-jemput la singgah ye..^^





dari kiri: Kie, Dira, Amy, Is..


hah, yg ni pulak si Zul..
suka sgt suh Dira tangkap gambar dia law dia nak masak..
saje je nak berlagak jd chef..haha~
tp boleh tahan jugak masakannya.. ^^

hah, tgk nasi goreng spesel ni..
siap ada blink-blink lg..
hehehehehe~


happiness





Wednesday, February 1, 2012

Dinner Perpisahan Peers FSKM

Assalamualaikum..

baru je sampai dari Gambang ptg tuh..
terus move ke dinner malamnya pulak..
haiyo~
^_^






well, sy mmg enjoy giler makan-makan..
lagi2 kek aiskrim tuh..
sodap la!!
(n_n)