LoVe

LoVe

Monday, March 10, 2014

aku kisah apa ini hidup aku

ASSALAMUALAIKUM.



mereka selalu bercakap mengenai anda.
apa yg anda buat semua dipertikaikan seolah2 merekalah makhluk paling hebat.
mereka lsg tdk rapat dgn anda. bahkan Nabi pesan nak kenal seseorang itu kena bermusafir dgn dia 3 hari.
yes. merekalah musuh dlm selimut anda. yg bila berhadapan seolah2 kita geng tp di belakang anda habis dijaja cerita itu.
mmg sejak di bangku sekolah lg, #jariwarrior ada kawan yg makan kawan ni. tp itu bkn kawan, itu musuh.
puncanya apa, sy pun tak tahu. sy bkn retis yg suka gosip murahan. tp sy jugalah yg menjadi bahan umpatan diorang. sy bukan sempurna sgt mcm kamu. mungkin kamu mcm malaikat sbb suka judge apa yg sy buat.
baguslah. tp apa yg sy tahu, sy hidup di muka bumi sbb diri sy sndiri. mati kelak sy sorang2.
kalau ada kaitan dgn hidup kamu juga sy no problem, tp masalahnya kamu tu yg busybody. yg tiada diada2kan.
sy hanya ikut ajaran Nabi SAW, buatlah baik dgn orang yg buat jahat pd kamu. nescaya kamu beroleh kebaikan.
sy selalu jd mangsa umpatan, aniaya, cemburu buta orang.
Doa orang yg teraniaya itu senang nak makbul. mungkin kamu tak rasa betapa susahnya hidup sy yg mmg selalu ditimpa penyakit sejak kecil. mungkin kamu lihat sy sihat walafiat.
tp kamu tak tahu yg sy ni senang jatuh sakit hanya kerana tersalah makan. komplikasi dalaman, gastrik & demam panas sejak sekolah rendah. masalah pembuangan kerana usus sensitif sejak dr bayi. diarrhoea itu sahabat sy. tersedak ketika makan sampai muntah itu tebiat sy yg tak mampu dikawal kadang2.
kalau sy slalu ke tandas ketika dlm kelas/kuliah itu, ketahuilah ia tdk semudah yg kamu lihat.
thats why i eat a lot / balanced diet.
kamu mungkin lihat sy bahagia dgn family, dia, kawan2 & rakan sekerja. tp kamu tak tahu betapa sukarnya sy nak sampai ke tahap ini.
kerana
Aku ada DIA.

Tuesday, March 4, 2014

Tateyama Kagaku




Tateyama Kagaku Group is aware that the protection of the global environment is one of the top business priorities of "co-existence and co-prosperity" which contributes towards the development of social life. Hence, we take all possible measures to maintain and improve the environment.



Company NameTateyama Kagaku Industry Co.,Ltd.(Head of Group)
FoundedMay.1958
Management representativePresident and CEO Shoichiro Mizuguchi
Headquarters
30 Shimonoban, Toyama-shi, Toyama 930-1305, Japan

Business Activities・Manufacture and Sales of Electronic Components and ,Electronic machines, FA machines, Precision machines.
・Development and Design of FA system,Control technologies, Software for Micro computer.
・Installation of Accessories and Components.
FootholdToyama, Tokyo, Osaka,Nagoya, Tsukuba
Malaysia, Hungary,Hong Kong, Thailand
Tateyama Kagaku Company.


Desciption of Business


Segmental sales




Currently Dira is working here.
(n_n)