LoVe

LoVe

Thursday, August 12, 2010

~TiKeT RaYa~

abes je clas ACC 106 (akaun), aku terus melangkah ke bus stop setelah hatiku pd ari tu, terbuka utk mebeli tiket bas balik raya..persoalannya, tiket balik raya ke Kelantan masih ada @ sudah abes??

dialog antara aku n clasmet beberapa mggu b4 pose>>
clasmet: da beli tiket raya ke blom??
aku : blom beli lg..
clasmet: eh!! taknak bali kg ke raya nt??
aku : rilex suda..kompem ade tiket ag.. *aceceh, yakin je*

kat bas stand bersebelahan kolej cempaka & kolej perindu..aku sabar menunggu bas T603 utk ke seksyen 2..ada gak la dekat 1/2 jam lebih aku rasa..mana taknya, time aku tggu 2..ada la 5 bijik T604 yg lalu..rasa cam nak naek je balik umah terus..tp dlm hati..sabooor jela~
dpt je bas 2..smpai je kat seksyen 2, terpaksa la aku tggu T529 utk ke seksyen 17..sejam gak aku kat situ!! oit pakcik bas rapid KL..org laen pon pose gak!! tp transport ley jalan je!! arggghhh~
betapa cekadaknya perasaan aku time 2..sob3~
last2, aku naek bas mini ke sana..1st time~ aku agak kaget melihat sudut dalaman bas itu..macho abes!!
lantai berkarpet..tempat duduk cun & selesa..syiling macho berkarpet..kiri kanan lawa berbunga2..nama bas 2..'Bas Bunga'..*pic diambil, tp virus celaka telah menjahanamkan pic2 aku* =(
smpai je kat stesen bas sebesar alam kat seksyen 17 tu..kaki ku laju je ke kaunter tiket 'Mahligai' (bas feveret aku ni..) nape xpilih bas laen?? transnasional..(ade pengalaman perisa taugeh time nak balik matrik Kedah dulu..) Sani express..(ade pengalaman perisa peria sbb aku 'wajib' turun kat Klang sdgkan tiket aku nyata2 tertera 'Shah Alam'..hggakan aku tersesat ke UiTM Puncak Alam & duit tambang teksi aku abes RM45..da bole wat belik tiket balik Kelantan lg sekali da..)
so..kenapa MAHLIGAI?? kerana ia amat mesra alam & menepati masa..mmg sesuai dgn style aku..& harganya reasonable..RM43.. =)

ok..smbung cerita..smpai je kat kaunter tiket..maka>>
aku : kak, tiket raya ke Tanah Merah..tggal yg bape hb je lg?
akak : 5hb..
aku : pagi ke malam?
akak : malam, pukul 9..
*ketika ini..5hb je yg tggal..ade lg 4 seat..yg laen, malam raya..hehe~ so??*
aku : 0k kak..sy nak!!
akak : adik nak seat dpn ke, tgh2 blakang ke @ blakang btol2?
*seraya menunjukkan skrin komputer..posisi seat aku amati..berfikir beberape saat..*
aku : sy nak yg tgh2 blakang 2 la kak ae..
akak : 0k, seat 26..
aku : yup!! ok~
*tiket bas n wang ringgit bertukar tangan..*
aku : terima kaseh ye kak..(senyuman diberi..)

selesai segala urusan tiket, aku mndapatkan bas utk balik ke umah aku kat seksyen 7 tu..hurm, bas uitm dr INTEC ke Mawar..naek jela..

aku turun kat jati setelah smpai kat seksyen 2..amek bas seranas rm0.50 utk balik ke umag=ha ku kat pusat komerSIAL itu..balik & rest2 sementara menanti waktu berbuka di hari pertama berpuasa..

camat pose ye tawan2!!
(n_n)

2 comments:

AiShah said...

wah aishah yg dalam tiket tu saya la..ahahha nasib la x kena kutuk...hahaha

aLeXa iXora the Jari Warrior said...

hahaha..nak kutuk kenapa plak..elok je la..huhu