Assalamualaikum.
Baru je buat petang td, fresh lg. Sanggup singgah pasar kat bandar td cari pisang semata-mata nak try buat ni.
Source: anymz.kitchen
Baru je buat petang td, fresh lg. Sanggup singgah pasar kat bandar td cari pisang semata-mata nak try buat ni.
Source: anymz.kitchen
Sepatutnya, rupanya mcm ni lah ye ^^
Bahan-bahan:- 250 gm mentega
- 150 gm gula ising
- 1 biji telur
- 350 gm tepung gandum
- 1 sudu kecil esen vanila
- pisang emas secukupnya
Cara menyediakan doh:
1. Pukul mentega dan gula ising hingga tepu.
2. Masukkan telur dan kemudia tepung dan esen vanila.
Cara membuat:
1. Ratakan doh setebal 2 cm di dalam dulang pembakar yg telah disapu dgn mentega.
2. Susunkan pisang emas rapat-rapat.
3. Parutkan lebihan doh td si atas pisang yg telah disusun.
4. Taburkan gula pasir di atas doh.
5. Bakar pada suhu 160 C selama 30 minit.
Jangan bakar lama-lama sangat. Law tak jadi mcm ni la..
2 comments:
akhirnya..ada resepi kek..tapi ini kek ke awak..?yg pnting mesti best klu makan time sarapan or mnum petang kan..^^
nop, ini bkn kek la awk..
pencuci mulut je..huhu ^^
yup, best law mkn time minum ptg..
Post a Comment