LoVe

LoVe

Friday, February 15, 2013

result sem 5

Assalamualaikum.

Alhamdulillah and praise to Allah. ^^


Result Dira tdk la segempak semester lepas. Tapi, Dira berjaya mendapat result yg terbaik untuk Dira. Bayangkan ketika nak exam hari tu, sakit teruk sampai takleh nak fokus study. Then, tengah2 exam pula eletrik kat rumah sewa kena potong. Seminggu bergelap. Tapi akhirnya, result Dira mmg sesuai dgn jiwa Dira sekarang. Walaupun ada subjek yg dapat paling rendah, tapi Dira bersyukur.

Result tu mmg mengikut tahap keihklasan Dira masa jawab exam dulu. Sbb ada subjek Dira tak berapa nak mahir & tak suka sgt, so  Dira malas nak fokus, so Dira dapat rendah la yg tu. Yg tu je, yg lain2 sume gempak. Alhamdulillah. ^^



Semester 6 bakal bermula dlm 2,3 minggu je lagi. Pejam, celik, pejam, celik. Kejap je masa berlalu kan. Da nak habis belajar da saya ni. haha~

Pesanan Dira utk semua student yg da tgk result dia hari ni, bersyukurlah atas apa yg anda dapat. Tinggi rendah pointer tersebut, bkn ukuruan & jaminan masa depan anda lg. Masih ada masa utk buktikan kebolehan anda. Rezeki masing2. Allah akan bg apa yg anda perlu. Bkn apa yg anda mahu. Ada hikmah tersembunyi di sebalik pemberian Yang Maha Esa. Kalau anda kena repeat sekailpun, sekadar repeat paper je. Dira pernah repeat paper jgk dlu. Bila da ambil paper tu kali kedua, terus dpt A+. Alhamdulillah. So, walau di mana pun anda berada, diharap semoga anda gembira selalu.

Sekian.
Wassalam.
(n_n)

2 comments:

Lya said...

congrate and all da best for next sem :)

aLeXa iXora said...

thanx 4 da wish.. ^^