LoVe

LoVe

Thursday, January 23, 2014

family vacation - Day 1

Assalamualaikum.

Berbulan2 Dira berada di Shah Alam. Akhirnya dapat pulang ke kampung dan bercuti bersama family tercinta. Oh yeah!

Baru semalam sampai Tanah Merah, Kelantan. Hari ni start bercuti 3 hari bersama family di luar kawasan.



Like mother, like daughter. ^^

Bertolak dari rumah kira-kira pukul 2.30 ptg td. Nak ke Tanjung Malim, Perak. 


Di hentian rehat Perah. Berhenti makan dan solat asar.


Punya la excited tengok lauk ikan patin masak sambal tempoyak. masing2 ambil kuah banyak. Bila makan mahu berasap telinga ni, pedas sangat oii. Dira pulak siap ambil sambal belacan lg, konon-konon mmg nak makan pedas la kan. Last2, order lagi air kosong sbb masing2 mmg tak tertahan dgn pedas tu.






Before sampai ke destinasi, shopping2 lah dulu sikit. 



Last skali, makan malam kat kedai mamak.


Abah dan umi.



Makanan Dira last skali sampai. Orang lain da kenyang, Dira baru dapat makan. Alahai~ Al maklum la, suka sgt order pelik2. 


Akhirnya sampai juga ke rumah sewa akak. Malam ni menginap di sini, pagi esok nak bertolak ke Selangor pulak. Disebabkan skrg tgh cuti sem, maka mmg xda org pun kat rumah ni. So, blh wat mcm umah sendiri. ^^


Bilik ni Dira sorang yg conquer. hehe~


Tadi shopping2, beli t-shirt ni. Kami adik beradik dpt kebas t-shirt sorg satu td. Weehuuu~

Sekian dulu untuk hari ni.
Esok sambung lagi.
(n_n)

2 comments:

Ahmad Irhaf said...

Best nya family trip...bila la dpt trip together? Melaka jum!..huhu

aLeXa iXora said...

jom2. hohoho